Ne-am petrecut întreaga noastră carieră profesională în Vânzări, Management și Resurse Umane, în ultimii ani concentrându-ne pe ajutarea companiilor la dezvoltarea unei culturi bazate pe performanță, să devină mai eficienți și productivi, creând o creștere constantă a business-ului și implicit a profitului. Ceea ce am întâlnit în mai toate companiile despre care vorbim au în comun un lucru: detestă să nu aibă acces la informații actualizate și care să fie doar la un click distanță. “Suntem în era când aproape orice este posibil în jurul nostru la viteză maximă. De ce nu pot avea acces la date instant și actuale?” spun ei.

Deoarece contabilitatea și controlling-ul sunt activități necesare, dar care cer timp și bani sa funcționeze optim, sintetizând o mulțime de rapoarte și analize. Cei care trimit datele inițiale pentru aceste sinteze sunt în definitiv doar simpli operatori de date care consumă timp introducând date în sistem, diminuând timpul lor efectiv de lucru în ceea ce reprezintă specializarea fiecăruia. Datele finale sunt obținute prin alte prelucrări informatizate sau nu care adaugă timp și costuri în loc să simplifice viața unei organizații. În fapt, mai mult de doua treimi din clienți sau potențiali clienți nici nu se mai deranjează să ceară analize complexe știind ca pot fi în detrimentul business-ului desfășurat. Mai spun și că s-au săturat să citească analize trimestriale poate chiar la o lună după ce trimestrul se încheie. “Am pierdut deja 4 luni. Până decidem asupra a ceea ce trebuie intervenit și avem în vedere și timpul necesar acestei intervenții, se poate să fie deja prea târziu”. De aceea este important și necesar să avem acces în timp util, la analize ușor de înțeles și interpretat, spun ei. “Și nu doar atât” mai spune un client.  “Până reușim să finalizăm planul de intervenție iar lumea vede ca reacționăm și soluționăm problemele apărute, deja ne confruntăm cu noi dificultăți, pe care poate nici nu le-am avut în vedere încă. Suntem mereu cu un pas în urmă. În consecință, prin acest mod de lucru reactiv în loc de a acționa proactiv, nivelul lor de angajament scade continuu.”

Noi știm că, să fi cu un pas înaintea celorlalți, de fiecare dată, e foarte dificil în cazul majorității afacerilor, de orice tip. Iar când ai deja câteva mii de angajați, totul devine aproape imposibil.

În ultimii10 ani am auzit cam același gen de situații care cer o rezolvare și le vom mai auzi și de acum înainte. Vedeți voi, controlling-ul tradițional și raportările sunt o abordare depășită. Si nu vă oferă vizibilitatea adecvată predicțiilor atât de necesare în afaceri. Ele sunt de domeniul trecutului.

“Ce putem face? Suntem dispuși să investim în ceva nou care ne va pune în situația de a avea o poziție clară, de unde putem face predicții utile. Nu doar sa ne lamentăm sau complăcem!”

Cei din Vânzări ar trebui să vândă, R&D ar trebui să dezvolte produse noi, Producția să fie concentrată pe a produce, iar Leaderii ar trebui să-și poată ajuta echipa să obțină cele mai bune rezultate. Tehnologia ar trebui să lucreze pentru noi, nu altfel. Nu considerăm că facem afirmații radicale, dar gândiți-vă: instrumentele actuale de raportare a rezultatelor nu par să reflecte sprijinul de care aveți nevoie.

Astfel am ajuns aici unde noi, la StrategiqueHR, am creat și dezvoltat Integrated Objective System – IOS, deoarece noi credem cu tărie că este nevoie de o nouă abordare. Soluția nouă pe care noi o promovăm, Integrated Objective System – IOS, instrument de management proctiv al obiectivelor. Acesta se concentrează pe COMPORTAMENTE, iar analizele sale, au următoarele caracteristici definitorii:

  • Construit din start pentru a influența comportamentele angajaților în direcția realizării obiectivelor productive și monitorizând aceste comportamente mai degrabă decât calculând rezultate. Platforma Integrated Objective System – IOS lucrează în principal cu comportamente, activități și acțiuni care generează rezultate, adică o abordare complet proactivă, oferind în schimb acces la date în timp real. Acest aspect devine deosebit de important deoarece oferă top managerilor un instrument la îndemână, care oferă informații în avans despre realitatea cotidiană, dacă obiectivele vor fi atinse sau nu, vizualizând deviațiile curente sau pe cele viitoare prin predicții bazate pe date tangibile.
  • Dezvoltând comportamente, activități și acțiuni, aceasta platformă este dedicată nu doar pentru a oferi vizibilitate asupra efectelor deciziilor de business, ci și pentru a crește nivelul de engagement al angajaților.
  • Acestă platformă va permite managementului să-și orienteze echipele către acțiunile corecte și corelate cu obiectivele de business. Deoarece datele sunt stocate în timp real, această platformă este capabilă să prezinte deviațiile în timp real pentru a putea interveni imediat cu decizii strategice, nu la 2-3 luni de la primirea rapoartelor trimestriale, când este deja prea târziu.

Fiind la curent cu date relevante, leaderii au mai bună vizibilitate asupra activității echipelor, putând interveni asupra acțiunilor necorelate sau chiar contraproductive.

Asta este ceva care orice leader vrea!

Asta reprezintă Integrated Objective System – IOS-ul de fapt – ajută angajații sa muncească mai inteligent și eficient.

Este o nouă abordare pe care o veți adora. Iar noi sperăm că vă ve-ți alătura nouă în această aventură!

Ne gasiți pe e-mail: engage@strategiquehr.com

Mai bine să fiți cei care vor să vadă ceea ce urmează, decât cei care învață din greșelile trecutului!